top of page

Forældre: Hjælp til at se det gode i ADHD

Det kan hjælpe både børn og forældre at sætte fokus på fordelene ved ADHD. For der er adskillige!


Livet med ADHD kan være udfordrende. Det ved barnet godt, men tal gerne med dit barn eller teenager om de styrker, hun eller han har. ADHD kan være besværligt, men den giver også gaver. I skemaet herunder kan du få hjælp til samtalen med dit barn.


Det gode ved ADHD

Det svære ved ADHD

- kreativ

- innovativ nytænkende

- hurtigt tænkende

- sjov at være sammen med

- hyperfokus

- nysgerrig

- masser af energi

 

-     Uro i kroppen

-     koncentrationsbesvær

-     impulsiv

-     udsætter opgaver

-     skabe overblik og struktur

-     planlægge/gennemføre opgaver

-     svært ved at falde i søvn

 

 

Ingen børn er ens … heller ikke selvom de har samme diagnose. Måske er dit barn meget kreativt, måske er det ofte dit barn der er sprængfyldt med nye ideer og forslag til aktiviteter og lege. Måske er dit barn det hurtigste, når der spilles spil eller det kan også være dit barn, der altid er klar med en frisk og humoristisk bemærkning. Børn med ADHD kan ofte have evnen til at hyperfokusere – altså kunne koncentrere sig intenst i lang tid om emner, der interesserer dem. Er det dit barn? Eller kommer der rigtig mange spørgsmål, der bunder i at få en masse af vide. Nysgerrigheden.


Hjælp til at lære ADHD én at kende

Hjælp dit barn til at spotte de styrker han/hun har. Tag eventuelt udgangspunkt i listen herover.

Alle disse evner kan være supergode at besidde både i skolen og senere i arbejdslivet. Husk at understrege for barnet at have ADHD også indebærer styrker.

Når det er de svære ting ved ADHD, der fylder, er der hjælp at hente. Manger mærker for eksempel uro i kroppen og koncentrationsbesvær. Pludselige impulsive ytringer og handlinger kan opstå og føles forkerte umiddelbart efter. Opgaver der skal løses, bliver nogle gange udsat indtil det bliver irriterende for omgivelser eller stresset for barnet selv. Mange har brug for hjælp til at skabe struktur og overblik. Planlægning og det at gennemføre en opgave kan også være svært. Mange oplever også, at det kan være svært at falde i søvn.


Mere hjælp til forældre til børn med ADHD

De svære ting ved ADHD har ADHD-foreningen samlet i en mestringsbank, som du finder på deres hjemmeside. Hjælpen er opdelt i kategorier og du finder anvisninger i skrift og i små videoklip. For eksempel kan få hjælp til hvordan man bedst deltager i sociale arrangementer, hvordan man tackler at ting ofte bliver væk og meget andet.

Tjek ADHD-foreningens mestringsbank ud her: https://adhd.dk/mestringsbanken/


adhd hjælp
Se styrkerne i ADHD

52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page